Qd Robotics

Elke machine wordt geleverd met een eigen gereedschapmagazijn, dat volledig klantspecifiek wordt ingericht. Met bovengenoemde, gerobotiseerde machines kunnen zeer uiteenlopende materiaalsoorten worden bewerkt: van ijzer, staal, aluminium, composiet en koolstofvezel tot marmer, steen en graniet. Een uitkomst voor onder andere de metaalverwerkende industrie, de interieursector, de bouw- en keukenwereld, de verpakkingsindustrie, alsmede de automobiel- en luchtvaartindustrie. Voor elke applicatie gelden unieke eisen. 

De onderneming in 2003 begon met slechts 4 medewerkers, is deze in razend tempo uitgegroeid tot een internationaal opererende organisatie met ongeveer 60 vaste medewerkers. De totale fabriek en het twee verdiepingen tellende kantoorgebouw hebben inmiddels een totaaloppervlak van meer dan 4.000 m2. 

Onderscheidend bij de gerobotiseerde machines van QD Robotics is de volledig in eigen huis ontwikkelde, gepatenteerde adaptieve software, die voortdurend wordt doorontwikkeld en aangepast aan de laatste ‘state of the art’-technologie. Per applicatie wordt de software voor aansturing van zowel de robot als de gripper afgestemd op de specifieke eisen en wensen van de betreffende klant. Zo bestaat onder andere de mogelijkheid om deze software, indien gewenst, te koppelen aan aanwezige CAD-CAM software ter plaatse. 

Alle hierboven genoemde robotoplossingen worden compleet ontwikkeld en gebouwd in de fabriek in Pisa en vervolgens vanuit Italië rechtstreeks geleverd aan de betreffende klant. 

Afhankelijk van de complexiteit van de klantspecifieke robotoplossing kan de garantie op het systeem uiteenlopen van 6 tot 48 maanden. Indien de robotoplossingen van QD Robotics worden gekoppeld aan een LAN-netwerk, kunnen de systemen overal ter wereld op elk willekeurig tijdstip worden benaderd. Dit is met name voor het bieden van ondersteuning vanuit de fabriek een uitkomst.

QD Robotics heeft wereldwijd inmiddels meer dan 100 complete gerobotiseerde machines geïnstalleerd voor zeer uiteenlopende toepassingen. 

Terug